dilluns, 25 d’abril del 2011

CALAFELL


Calafell està a uns 68 kms. de Barcelona i en cotxe s'hi arriba en una hora aproximadament. Hi ha estació de tren.

Comentari:

OOOOObjectiu de la sortida: conèixer la part antiga del poble i passejar pel Passeig Marítim.


Calafell és, en principi un poble eminentment estiuenc. Els kilòmetres de platja que te i en seu extraordinari microclima el fan un destí ideal pels amants del sol i els banys de mar, sempre que no els molesti la presència de molta gent. A la primavera, com és el cas, val la pena passejar pel la part alta, on s'hi troben les cases més antigues de la vila, el castell i l'església. Després de dinar en un restaurant senzill - 14 € el menú - però de bona cuina casolana ("El Racò de Calafell", carrer Sant Pere, 28, del barri marítim) va resultar molt agradable caminar un parell d'hores entre anar i tornar pel Passeig Marítim arrenglerat de palmeres. Aquesta distància es cobreix des de la zona més cèntrica del Passeig fins el club nàutic de Segur de Calafell. Feia una mica de vent, però la temperatura era suau i el sol, encara que poc brillant, donava al mar un color verd clar molt bonic.

Enllaços directes a Calafell:





Imatges: Internet

2 comentaris:

  1. Desde los 70 los paseos por Calafell han sido parte de la rutina veraniega de mi familia durante años. En aquella época no era difícil encontrarse con Carlos Barral, ilustre editor, poeta y marino que vivía en una de las pocas casas de pescadores que dan origen al pequeño paseo marítimo de Calafell, que actualmente ha adquirido una dimensión enorme al unirse al de Segur de Calafell y Cunit.

    ResponElimina
  2. Recordo que vaig trigar a descobrir el Calafell-poble, del qual guardo molt bon record, després de anar de tant en tant a les platges, que no tenen res de particular (al meu entendre) inserides com estàn en el conjunt de la Costa Daurada. Els teus comentaris son enriquidors. Prenc nota del restaurant.

    ResponElimina