dimecres, 27 d’abril del 2011

PARC GÜELL

El Park Güell pertany al barri de Gràcia de Barcelona. La millor manera d'arribar-hi és amb transport públic; per exemple, agafant el bus 24 que ens deixa a la porta del Parc. Surt del Paral-lel i passa per la plaça Catalunya, Passeig de Gràcia, Gran de Gràcia, etc.

Comentari:

OOCrec que el parc Güell ha de passejar-se de punta a punta i de dalt a baix, a totes hores i en tota mena de temps. Aquests jardins recullen centenars de detalls firmats per Gaudí que s’enmarquen en un entorn natural privilegiat. La panoràmica sobre Barcelona i el mar és també excepcional. Tothom tenim al cap la gran plaça amb la barana-banc que la rodeja amb unes formes i colors únics. A sota,la Sala Hipòstila plena de columnes dòriques i medallons al sostre; la gran escalinata amb la font i la cèlebre salamandra; els arcs inclinats que formen una espècie de túnel obert fantàstic i tantes altres coses. Avui dia, però ha de tenir-se en compte que la gran quantitat de turistes que visiten el parc, desllueixen una mica totes aquestes meravelles. Hi ha moments que els bancs de trencadis queden tapats absolutament per la gentada. Cal doncs, triar un dia i una hora que no es pugui considerar “punta”, si es que en queda alguna. Aquests dies s’estan fent treballs de manteniment en algunes zones, lo qual també desllueix una mica, però això últim, acabarà un dia o altre.



Imatges: Internet

1 comentari:

  1. Llegint els teus comentaris, un es troba, per enèsima vegada, visitant aquest lloc que alguns consideren màgic i que per a mi es estrany. Ultimament em dedico a envoltar-lo i no entro gaire a dins per la massificació que hi hà. Un dels millors records que tinc va ser una nit màgica, "La Nit del foc" que van fer, no recordo si La Fura dels Baus o Els Comediants. Una passada. Els teus enllaços son interessants, i també son d'agrair.

    ResponElimina