dilluns, 9 de maig del 2011

TERRASSA


Terrassa està a uns 30 km. de Barcelona. Amb cotxe per la C-58 hi serem en una mitja hora i si agafem els Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) en 40 minuts ens trobarem al mig de la cèntrica Rambla d'Ègara.

Comentari:

Terrassa és, sens dubte, una de les ciutats més interessants de Catalunya i ho és per moltes raons: el seu patrimoni arquitectònic modernista, el remodelat centre històric, les activitats musicals, científiques, teatrals i esportives que s'hi fan; l'ambient social vibrant i participatiu; el d'una ciutat amb una història recent molt destacada en l'àmbit industrial i que a hores d'ara ha aprofitat per desenvolupar activitats culturals de tota mena...

Situats a la Rambla d'Ègara, passeig que té més de tres segles i que ha estat recentment re inaugurat, passejarem fins arribar a l'alçada del Mercat de l'Independència; un edifici modernista molt vistós a quatre passes de l'Ajuntament, una altre joia d'aquest estil arquitectònic. Entre el mercat i l'Ajuntament hi ha un forn-pastisseria que es diu Carné, que te tauletes per prendre alguna cosa. Val la pena aturar-se aquí per provar qualsevol cosa de les moltíssimes que ofereixen. Només mirar-les ja es fa la boca aigua.


No ens hem de perdre, de cap manera, la Masia Freixa, emblema del modernisme de Terrassa. Les seves formes i el seu color blanc la fan única. Està en el Parc de Sant Jordi, en el mateix centre de la ciutat. Tampoc ens hem de perdre la visita al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, ubicat a l'interior d'un antic vapor, de més de 12.000 metres quadrats construïts per l'arquitecte Lluís Muncunill, autor de molts altres edificis modernistes magnífics de Terrassa.

Passejant anirem trobant aquests edificis. Tots tenen un panell explicatiu. El parc de Vallparadís on s'hi troben les antiquíssimes esglésies de Sant Pere és també un altre indret ineludible.

Visitar Terrassa quan es fa la Fira Modernista, a primers de Maig, és una experiència única. Aquest any hem vist un casament modernista amb els nuvis, els acompanyants i el capellà vestits com aquella època; una manifestació de dones reivindicant el dret al vot i la jornada de vuit hores; hem visitat el remodelat Teatre Principal (una altre joia modernista), l'Ajuntament, la Masia Freixa, etc. per dins, amb unes excel·lents guies; s'han fet concerts; partits de hockey (Terrassa és el bressol del hockey, com és ben sabut); ballades populars i dotzenes d'actes més. Moltíssima gent de Terrassa s'ha vestit d'època i el resultat ha estat espectacular. Si podeu, apunteu-vos-ho per l'any que bé.

Per dinar, les últimes vegades que hem estat a Terrassa, hem anat al Viena que hi ha al antic edifici de la Societat General d'Electricitat, que és mol maco. La carta es molt bàsica però tot està fet amb productes de bona qualitat.

Resumint: si us agrada el jazz, la dansa, el teatre, la ciència, la cultura, el modernisme, el hockey o les ciutats vives i amb sensibilitat, no us perdeu Terrassa.

Enllaços directes a Terrassa:















(Si fas clik sobre les fotos les veuràs ampliades a tota pantalla)

2 comentaris:

  1. Tens raó,dona gust visitar Terrassa. Hem estat dos cops a la fira modernista, i d'altres visites al museu de la Ciència i a les ermites romàniques et deixen molt bon gust de boca. De la foto del casament que has penjat conec a una persona, es amiga de la meva germana. El nivell cultural de la ciutat i el bon gust per les coses ben fetes son el seu segell. També m'agrada l'ambient musical de jazz, i no puc deixar de citar la programació de la Jazz Cava.
    Gràcies per refrescar-nos l'encant de la ciutat.

    ResponElimina
  2. Para mi Terrassa ha estado asociada a la industria y a la escuela de ingenieros textiles. Tus comentarios y referencias amplían la visión que tenía y me motivan a realizar una visita turística a esta ciudad por la que pasamos muchas veces camino de Matadepera y Sant Llorenç de Munt.

    ResponElimina