dimecres, 21 de setembre del 2011

LA VALL DE BOÍ


Des de Barcelona, amb cotxe, trigarem una mica més de tres hores fins la boca sud de la Vall. El trajecte pot ser: autovia A-2 direcció Lleida. Agafar la sortida 461 direcció Vielha per la N-230. Passat Pont de Suert trobem, a ma dreta, la carretera d'aquesta fabulosa Vall.

Comentari:

Barruera, Boí, Tahull, Erill la Vall, Durro... les seves esglèsies romàniques d'una humil però grandiosa bellesa... el Parc Nacional d'Aigüestortes... dotzenes de camins de muntanya, llacs, fonts... tradicions espectaculars com la baixada de les falles que es fa en quasi tots els pobles en ple solsciti d'estiu...

En aquesta vall, podem estar-nos-hi els dies que volguem. No ens l'acabarem mai. L'oferta d'hostaleria i restauració es molt amplia.

Si us agrada el càmping, el Boneta, de Barruera, que està en el mateix poble i al costat del riu Noguera de Tor, està força bé com a càmping petit i de muntanya i a poca distància d'indrets magnífics.

Al mateix Barruera, en plan d'hotel, senzill però comfortable, us recomanaria l'Hostal Noray.

Pel menjar no cal patir. Menjareu bé pràcticament a tot arreu. Per dir-vos-en un, l'ultim lloc on he menjat (aquest diumenge passat) és l'hostal L’Aüt a la plaça de l'església d'Erill-la Vall. La vedella amb bolets, per exemple, la fan boníssima.

Enllaç directe a laVall de Boí:








Imatges: mon-ra-mon
(Si cliques sobre les fotos les veuràs ampliades)

2 comentaris:

  1. Home, crec que ens has tocat la fibra sensible als que ens vàrem enamorar de la vall des de la primera visita fa ja tants anys. Sempre m'havia estat semblant mentida que no la fessin Patrimoni de la Humanitat ni cap altre titol honorífic fins a fa tant poc temps. La última vagada ens vàrem allotjar en un entranyable hostal de Taüll del que guardo molt bons records. Se'm fa impossible estar a la vora i no entrar-hi. Gràcies per les recomanacions. Jo afegiria als visitants comprar el bonus que et permet visitar totes les esglèsies romàniques de la vall.

    ResponElimina
  2. JOSEP LLUÍS: Destaco tres aportacions del teu comentari: Recordar que aquest romànic és Patrimoni de la Humanitat; la cita de l'hostal de Tahull en el que ti vas trobar tan bé, que si ens dones el nom enriquirà aquesta petita Guia, i, per últim la recomanació de comprar el bonus per visitar totes les esglèsies de la Vall. (En aquest moment el bonus costa 6 euros).
    Gràcies.

    ResponElimina