dijous, 2 de juny del 2011

SANT BENET DE BAGES - MÓN ST. BENET


El Monestir de Sant Benet de Bages, la Fundació Alicia (Alimentació i Ciència), La Fàbrica, l'hotel Món i els horts ecològics de l'entorn, configuren el que s'anomena Món Sant Benet.

Està a tocar de Navarcles. Per l'autopista de Barcelona a Manresa ho trobarem immediatament, agafant la sortida 54 (Sant Fruitós - Navarcles).

Comentari:

Es tracta d'un indret magnífic. ple de possibilitats per gaudir d'un dia, dos o tres de la bellesa del lloc, de les activitats que si fan i de la gastronomia que allà es prepara.

Si trieu l'opció de quedar-vos, per exemple un cap de setmana, l'hotel Món es extraordinari i disposa d'uns paquets-oferta prou interessants.

Cal destacar el Monestir romànic en que se si fan dues visites guiades: la medieval i la modernista. S'utilitzen efectes audiovisuals d'última generació que permeten retrobar-nos amb la història tant de monestir com amb la del propi país. En la Modernista, coneixerem les estances, mobiliari, quadres, etc. de la família Casas (la del pintor Ramon Casas) que va comprar el Monestir l'any 1907 i el va vendre a Caixa Manresa l'any 2000.

L'espai Alicia, idea d'en Ferran Adrià i el cardiòleg Valentí Fuster i en el que treballen entre 20 i 30 persones entre cuiners, metges, químics, biòlegs, etc. permet una visita en la podrem experimentar i conèixer la tasca tan important que es fa en aquesta singular Fundació.

Al modern i funcional edifici de La Fàbrica hi trobarem un bon restaurant (La Fonda) en el que es menja molt bé a un preu raonable (15 euros els dies de diari i 25 els caps de setmana). També hi ha una botiga de productes autòctons de primera qualitat a uns preus mes baixos dels que tenen els supermercats de Barcelona (sobre tot els productes frescos collits en els horts del mateix recinte).

En diferents èpoques de l'any tenen preparats uns muntatges d'allò més original. Per exemple, aquest estiu s'han fet les Nits Modernistes que consistia en la visita "Un dia a la vida de Ramon Casas", un concert de música clàssica de gran nivell i el "Sopar de duro", un àpat amb propostes culinàries provinents d'autèntiques receptes de l'època modernista.

Enllaç directe a Món St. Benet:




Imatges: mon-ra-mon
(Si cliques sobre les fotos les veuràs ampliades)

1 comentari:

  1. Trobo que fas molt bé de recomanar aquest indret, que té màgia, o si més no un atractiu especial. Haurem de tornar-hi per explotar la totalitat de les instal.lacions. Gràcies.

    ResponElimina