divendres, 13 de gener del 2012

SITGES

Sitges, és  un dels pobles més bonics que conec. Està a menys d'una hora de Barcelona i s'hi pot arribar còmodament en cotxe o amb tren. Si ho feu en cotxe i no us maregeu amb les corbes, aneu-hi per les Costes de Garraf, si pot ser amb poc trànsit i en un dia clar.

Comentari:
He perdut el compte de les vegades que he anat a Sitges i penso tornar-hi moltes més. Es tracta d'un indret fastuós tan per la gran bellesa del paisatge com per la quantitat de cases, palaus i palauets d'estil modernista que té.
La contemplació del mar tot caminant pel Passeig de la Ribera és un exercici relaxant dels millors.

Si deixem el cotxe als voltants de l'hotel Terramar podem seguir a peu fins al final del passeig, just quan comencen els terrenys del golf. Després posarem proa al poble. En menys d'una hora ja estarem al peu de l'esglèsia. Farem una volta pel Sitges històric (antic mercat, Palau Maricel, el Cau Ferrat, etc..).

 Si ja és l'hora de dinar, l'oferta és molt gran. Últimament anem sovint a Cal Martí, però ni ha un munt per a tots els gustos i butxaques. Després de dinar podem seguir en direcció al port d'Aiguadolç tot sense perdre de vista el mar.

Aquest petit port esportiu és un mini-Montecarlo. Si us agrada veure cotxes de categoria (Ferraris, Porsches, Rolls...), hi heu d'anar. Cal dir que a Sitges el nivell econòmic de força gent de la que hi viu és elevat o molt elevat. Pot ser indicatiu que la multa que l'ajuntament posa als ciutadans que no recullen la caca del seu gos és de 750 euros (no és broma).

Sortint del port, podem seure una estona a uns bancs que ofereixen una panoràmica complerta de tota la costa sitgetana. Tot caminant ens dirigirem al buscar el cotxe. Amb una mica de sort, podreu veure una magnífica posta de sol, darrera mateix del camp de golf.

Sitges és també una festa quan es fa el Festival de Cine i els Carnavals...unes asignatures que jo encara tinc pendents.


Enllaç directe a Sitges:
http://sitgestur.cat/turismo_barcelona/ca










Imatges: Mon-ra-mon
(per ampliar les fotos, cal clicar a sobre d'elles)

1 comentari:

  1. Crec haver fet el meu comentari el dia que vas publicar aquesta entrada. Efectivament, Sitges és un lloc especial. S'està preparant una nova "marca" : Platges de Barcelona, que inclourà les del Garraf i les del Maresme. Tot aixó per aprofitar la fama internacional que BCN té arreu.
    La fot de les mans és molt maca.

    ResponElimina