dimecres, 18 d’abril del 2012

BÉRGAMO, MILÀ, LECCO (Llac de Como) i LOVERE (Llac d'Iseo)... ITÀLIA

 
Viatjar a Itàlia és sempre un gran plaer. Si es pot fer fora del que s'anomena temporada alta i agafant un vol "low-cost", passar-hi una setmana, més o menys, surt molt bé de preu.
El viatge objecte d'aquest post s'inicia a Barcelona, aeroport del Prat, Cia. Ryanair amb destinació a Bérgamo. El vol dura una hora i mitja aproximadament. Instal-lats a un cèntric hotel de Bérgamo, destinarem al menys dos dies a gaudir d'aquesta preciosa ciutat llombarda. Agafant un tren a Bérgamo, arribarem a Milà en menys d'una hora. Un altre dia, també en tren, anirem a Lecco (llac de Como) i un altre jornada, des de l'estació d' autobusos, agafarem el que ens portarà a Lovere (Llac d'Iseo). Des de l'hotel de Bérgamo a les estacions de tren i bus hi ha deu minuts caminant.


Comentari:


1.- BERGAMO
L'aeroport de Bèrgamo, conegut també com el Milà (Bérgamo) està a 15 minuts en bus públic del centre de la ciutat. Cal dir que Bérgamo consta de dos "ciutats"; la "città alta" i la "bassa". A la bassa es concentren la major part de comerços, oficines bancàries i hotels. Hi ha també teatres, cinemes, museus, galeries d'art, etc. i molt d'art al carrer, sobre tot escultures de GIACOMO MANZU gran artista nascut en aquesta ciutat. A la città alta ens trobem la Bérgamo monumental que a més està situada al cap de munt d'una petita muntanya des de on es domina una preciosa vista. Si arriba fàcilment amb un funicular que surt a poca distància del centre de la cuitat baixa.   La plaça Vecchia i tots els monuments son d'una gran bellesa. El Jardí botànic, pèl seu enclau i contingut son dignes d'una bona visita. També és molt recomenable fer la volta a la ciutat per la ronda exterior, que ofereix unes boniques panoràmiques i visitar la casa natal del músic de Bèrgam DONIZETTI.
 Amb un altre funicular que surt de la ciutat alta podeu arribar-vos al Castell on les vistes sobre les "dues" Bérgamo son boníssimes.
Per menjar, no patiu, hi ha una amplia oferta desde restaurants a pizzeries
L'estació de trens i de busos està a la ciutat baixa. Un hotel molt recomanable per allotjar-vos és el
Hotel Excelsior San Marco, un quatre estrelles molt ben situat i que ofereix, segons l'època, uns preus molt  interessants  a través de Internet.





2.- MILÀ
Des de l'estació de Bérgamo surt cada hora un tren a Milà. Tarda 50 minuts. Si voleu anar des de l'estació Centrale de Milà a la zona més turística es pot agafar el Metro que us hi deixarà en un moment (quatre estacions). Si ho feu a peu, tardareu fins al Duomo 40 minuts i podreu començar a apreciar la fisonomia de la ciutat.
Pel meu gust, Milà no és una ciutat massa atractiva, salvant les icones per les que se la coneix arreu (Il Duomo, Galeria Vittorio Emanuele, La Scala i el castell Sforcesco amb el seu Parco Sempione al costat.) Està clar que guarda en els seus museus i esglésies molt d'art digne de ser visitat. Per exemple L'últim  sopar,  de Leonardo da Vinci, però per veure'l. s'ha de demanar hora amb, al menys, dos dies d'anticipació.
En el mateix castell Sforcesco hi ha quatre museus en el que ens trobem des de una Pietà inacabada de Miquel Angelo a una mostra petita però molt rica d'arqueologia egípcia.
La moda és l'altre gran icona de Milà  i pel que li agradin les botigues dels grans dissenyadors, en trobarà una bona representació a la Via Alessandro Mazzoni, per exemple.
Milà és una ciutat cara i per dinar, si no voleu gastar massa, en la zona del Duomo, a uns deu minuts a peu, en el carrer San Maurillo, 7 hi ha el Restaurant Ronchi 78, que si menja prou bé a un preu raonable.



3.- LECCO(Llac de Como)
També en tren i des de Bérgamo, arribarem en 40 minuts a Lecco, una petita localitat de les moltes que rodegen el Llac de Como.
Te l'encant que li dona el fantàstic llac alpí, rodejat de muntanyes, que vaig tenir la sort de veure nevades en un dia radiant de primavera.
A més de passejar pel poble que és molt bonic, us podeu arribar caminant a Mongate (mitja hora aproximadament), un petit poblet que queda davant mateix de Lecco, a l'altra banda del llac i permet veure les serralades que li fan de decorat. L'antic barri de pescadors també és un indret interessant. Conserva les cases més antigues de Lecco i si arriba per un passeig molt agradable que voreja el llac.
Per dinar, sens dubte la Trattoria Corte de Fiorina a un dels carres  del petit centre històric.



4.- LOVERE (Llac d'Iseo)
Ara amb bus des de l'estació de Bérgamo, que està just davant de la dels ferrocarrils, anirem a Lovere en una hora i quart aproximadament. Son 40 kms. que ens porten a aquesta localitat sobre el llac alpí d'Iseo, passant per un altre llac molt més petit, el de Endine. El paisatge és molt maco. Muntanyós i verd.
Com en el cas de Lecco, l'atractiu principal està en el propi llac, sense menysprear però els encants que el casc històric ens ofereix . És molt original, per exemple, els passos entre l'interior dels edificis, a través d'empinades escales per anar d'un carrer a un altre.


TOTES LES PARAULES ESCRITES EN COLOR MARRÓ ESTAN ENLLAÇADES A ALTRES WEB PER FACILITAR MÉS INFORMACIÓ.
Imatges (fotos i vídeos): Mon-ra-mon

2 comentaris:

  1. M'ha agradat força el teu muntatge, el trobo molt ben fet, com si ho hagessis fet tota la vida. Veint-lo un es fa una idea concisa dels llocs. Jo sempre he vist Milà com una gran ciutat en tots els aspectes, potser un pel massa elitista, però els poblets que ens mostres semblen tenir una aire molt entranyable. Només em cal que agrair la teva informació.

    ResponElimina
    Respostes
    1. JOSEP LLUÍS: Vaig sentir dir que els italians del sud diuen que els milanesos no son italians; son austriacs que parlen italià....

      Elimina