dilluns, 2 d’abril del 2012

CADAQUÉS I CAP DE CREUS

 
 Arribarem a Cadaqués des de Barcelona i en cotxe,  en unes dues hores per la AP-7, sortida 4 i després sempre direcció Roses.
Al Cap de Creus des de Cadaqués, direcció Portlligat-Cap de Creus.

Comentari:

Cadaqués és un dels pobles mes encisadors de Catalunya. La configuració del poble, l'entorn, l'ambient artístic, en definitiva, tot plegat, fa que anar-hi repetides vegades no solsament no cansi sino que ens deixi més ganes de tornar-hi.

Si a sobre ensopeguem un dia lluminós de primavera, estació en la que encara no hi ha els milers de turistes que hi va al'estiu, la satisfacció serà total.

Aquest últim cap de setmana vaig fer una excursió molt agradable al Cap de Cala Nans. Son uns 5 kms. entre anar i tornar. El camí s'agafa davant l'hotel Rocamar i el paisatge que travessarem, les cales que veurem i les vistes sobre Cadaqués paguen la pena. Anar i tornar, una mica menys de dues hores.

Per dinar, el Restaurant Can Rafa, que està al número 7 del Passeig, ofereix una carta i un menú, tot a base de peix, que fa molt de goig. La paella marinera, per exemple, puc acreditar que la fan boníssima. Tot acompanyat pels excel-lents vins del Celler Martín Faixó. El blanc "picapoll"  acompanya molt bé.

El Celler esmentat està a l'anomenat Mas Perafita, 5 kms. abans d'arribar a Cadaqués per la carretera de Roses. Hi fan degustacions i venen els seus vins. El Mas, una masia esplèndida que està adaptada com a Casa Rural de categoria. El lloc i el tracte son immillorables.

Del Cap de Creus, no més dir que el paisatge de tot el Parc i l'entorn del far ens proporcionen sensacions fantàstiques. Costa salvatge, muntanya amb escassa vegetació però amb un encant extraordinari. Com anècdota dir que aquí va ser rodada la pel-lícula "El Faro del Fin del Mundo" als anys 70.

Enllaços directes a:


Cadaqués 


Cap de Creus 


Mas Perafita

 
 
 
 
 
I per acabar, un petit vídeo fet amb aquestes i altres fotos meves d'aquesta última visita a Cadaqués i Cap de Creus:

2 comentaris:

  1. No conec aquesta passejada al Cap de Cala Nans, i t'agraeixo els teus comentaris sobre el lloc i sobre les característiques i els serveis de Cadaqués, que és un lloc privilegiat. No té la fama que té perqué sí. El video está molt bé i les fotos també.

    ResponElimina
    Respostes
    1. JOSEP LLUÍS: L'excursió a Cala Nans crec que la repetiré cada vegada que m'acosti a Cadaqués; sobre tot en un dia clar com el que vaig tenir la sort de gaudir aquesta vegada. Gràcies pels teus comentaris.

      Elimina