dissabte, 4 de maig del 2013

SARDENYA



SARDENYA, és gran i bonica. Per visitar-la calen força dies. El nombre de paratges que valen la pena és important.

Aquest post correspon a una escapada de 8 dies en temps de primavera (a ple estiu diuen que l'illa és tan plena de gent que, si es pot, es preferible triar un altre moment per anar-hi).

 Anar amb el ferry que surt de Barcelona fins Porto Torres al nord-oest de l'illa, portant el propi cotxe, és  l'opció que permet organitzar el viatge amb més llibertat.

El vaixell surt a les 22,15 de Barcelona i arriba a les 10,30 a Sardenya. El trajecte es fa còmodament i es prou econòmic.

Amb el cotxe i en aquests dies varem fer 700 kms. seguint el següent circuit: Porto Torres, Stintino, Spiaggia de La Pelosa, L'Alguer, Cap Caccia, Grutte de Nettuno,  Nuoro i pobles pròxims (interior), Costa Esmeralda (Porto Cervo, Porto Rotondo, Palau i Santa Teresa Gallura), Castelsardo i Porto Torres.

Es poden destacar moltes coses, però les més enlluernadores corresponen a les platges i cales d'aigües transparents i tots els colors dels blaus i dels verds. L'Alguer i Castelsardo tenen un encant especial tant per la seva configuració com per el seu interès històric.

El consell: anar a les oficines de turisme de cada lloc, on us facilitaran tota mena d'informació sobre el lloc i els seus voltants.

La visita a les illes de La Maddalena i Caprera des de Palau i Bonifacio (Còrsega) des de Santa Teresa Gallura tothom diu que és una opció molt interessant, que nosaltres no varem fer degut al mal temps... una altre vegada serà.

El tema de l'allotjament,  sense problemes en aquesta època de l'any. Bred & Breakfast i hotelets molt ben equipats a preus força assequibles (entre 50 i 65 euros habitació doble amb esmorçar inclòs). Val la pena consultar la web Booking.com.

Per dinar i sopar les opcions son molt variades. Itàlia no ofereix problemes a l'hora dels àpats, encara que en aquest aspecte cal dir que els preus piquen una mica.

Es necessiten al menys 8 o 10 dies més per fer el sud i més interior (verd, muntanyós i típic).

Vídeo:

Si cliqueu sobre les paraules en vermell tindreu més informació. 

 Foto i vídeo: mon-ra-mon.

1 comentari: