dilluns, 4 de novembre del 2013

VIATGE A LA TOSCANA I L'UMBRIA - CAPÍTOL 2


 Assisi
Imatge baixada d'internet
 

El dia 5 de setembre ens dirigim a ASSISI, a uns 400 kms. de Deiva Marina. Abans d'arribar ens desviem a CARRARA a veure les espectaculars canteres del marbre més famós del món. A la principal piazzetta de Carrara hi ha una escultura dedicada al "Cavista" (Picapedrer de les canteres, que en italià es diuen "caves").


A més del marbre, a Carrara tenen un producte típic; el Lardo de la Colunnata di Carrara, una fina varietat de cansalada.

A Assisi, el càmping més recomanable és L'Internazionale d'Assisi. Un microbús ens porta al centre en només 5 minuts.

Tots els carrers són en pendent i el poble és com un veritable decorat. Totes les esglésies, des de la Basílica de Sant Francesc fins la de Santa Chiara són boniques. Tot evoca al conegut Sant que aquí va néixer.

Ja estem a 7 de setembre. i anem a PERUGIA, una ciutat mitjana amb també en pendent. El Palau dels Priors, la Catedral i la gran Font medieval, i la Porta Etrusca del S. III-II abans de C., entre altres construccions, són dignes de veure. La ciutat té diversos miradors sobre el paisatge de l' UMBRIA.

Després de dinar anem a TODI, una ciutat petita i escarpada amb una magnífica Piazza del Poppolo amb una Catedral molt maca i un Palau de Justícia preciós. El pont, que fa també de mirador sobre l' UMBRIA, està adornat amb un immens ciprés. Després, cal veure l'església de Sant Fructuós a dalt de tot d'unes grans escalinates amb parterres d'herba; unes restes d'un edifici romà i l'església de la Conziliazione, que és rodona amb una gran cúpula al centre i quatre semi-cúpules.

Tornant a Assisi, visitem SANTA MARIA DEI ANGELES on hi ha una gran església que acull la petita esglesiola on s'aturava a resar Sant Francesc.
Continuarà...

2 comentaris:

  1. De tots aquest llocs només recordo haver estat a Assis i potser en algun lloc més, però fa ja molts anys (un ja en té uns quants). La resta de l'itinerari que expliques déu d'haver ser molt bonic.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En un principi, aquest viatge el vaig programar per anar només a La Toscana. Li vaig comentar a l'Angelo Pluderi i ell va ser qui em va aconsellar fer també l'Umbria, a més d'assenyalar-me molts indrets interessants que no havia de perdre'm. Fent aquests resums, l'Angelo ha estat molt present en la meva memòria.

      Elimina