diumenge, 10 de novembre del 2013

VIATGE A LA TOSCANA I L'UMBRIA - CAPÍTOL 3

El 9 de setembre començarem per visitar ORVIETO, al sud-oest de Perugia. L'entrada al poble, que està sobre una gran roca és espectacular. La catedral di San Brizio és impressionant, tant l'exterior com l'interior. Caminem tot descobrint les places i indrets més significatius, acabant a la Fortalezza Albornoz des d'on es domina una enorme panoràmica.

A continuació anem a SPOLETO, un poble petit però molt maco. A destacar la façana de la catedral, ubicada en una plaça molt espaiosa. Aquest és l'últim indret de l'Umbria que visitarem.

L'endemà, dia 10 posem rumb a la Toscana, fent uns 200 kms. en direcció Nord.
 
La primera ciutat que visitem és AREZZO. La zona històrica és una preciositat: La Catedrale, La Pîazza Grande o Piazza Vasari, l'abside la de Pieve i el Palazzo de la Fraternitá del Laici el Palazzo Pretorio, els carrers, els comerços...

Dinem al petit restaurant Il Grotino de la part vella, especialitat en verdures a la , grila i rodó de porc rostit amb llorer i embolicat amb lardo. Tot amb vi toscà roso i acabant amb un capuccino.

Després de dinar ens dirigim a VINCI (on va néixer el gran Leonardo). Acampem al Camping Barco Reale, en un turó, al mig del bosc i des de on es veu gairebé mitja Toscana.

L'endemà, dia 11 el dediquem a conèixer aquest petit poble en mig del típic paisatge toscà (oliveres i vinya). Tot en el poble parla de Leonardo. Les escultures "Cavall" i "Home de Vitruvi", El Museu de les Màquines i la Biblioteca Leonardiana.

Després de visitar-ho i passejar per tot el poble, anem a PISTOIA. A destacar: la església de Santa Maria dell'Umiltá, patrona de Pistoia, La Piazza della Sala on està il Duomo i el Battisterio de San Giovani in Corte; la Torre di Catilina, la Chiesa de San Salvatore, il Palazzo Comunale, la Catedrale de San Zeno e Campanile, il Palazzo del Capitano del Popolo, l'Antico Palazzo dei Viscovi, il Pozzo di Leoncino, il Palazzo Pretorio, il Palazzo Braciolini delle Api...una passada.

Esgotats, arribem al vespre al campeggio per sopar i recuperar forces.

Continuarà

2 comentaris:

  1. Us admiro com aprofiteu els dies, veig que no us adormiu. És impressionant la cantitat de fotografies que apareixen al clicar els enllaços. Aixó d'internet és un no parar. Gràcies pel reportatge.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Recordar és una mica tornar a viure. Al publicar el resum del diari del viatge, em venen al cap moltes i agradables sensacions.

      Elimina