diumenge, 16 de febrer del 2014

BEGUR



Begur està a l25 kms. de Barcelona. Hi arribarem, en cotxe, en una hora  mitja per la AP-7, sortida 9, direcció Sant Feliu de Guíxols i Palafrugell. Quan arribem a aquesta última localitat, trobarem les senyals per poder anar a Begur en pocs minuts.

El poble està coronat per un castell medieval des de on es veu una panoràmica extraordinària. A l'hivern i si el dia es clar, davant dels ulls tindreu el Canigó i el Puigmal nevats, el Castell de Montgrí, la platja de Pals i les Illes Medes, això entre altres punts també molt reconeguts.

Val la pena caminar per tots els carrers de la part històrica i pujar al castell. A peu son uns 15 minuts des de la plaça de l'Església i encara que des de aquí sembla que ens tindrem que esforçar donada la alçada a la que està, la veritat és que la pujada es fa còmodament.

El poble està molt ben condicionat. Pavimentació, façanes de cases de tots els estils; torreons defensius, , places i jardins. Fa molt goig. Des de el Mirador de Sant Ramon, al costat de l'ermita, la vista també es boníssima.

Per dinar teniu una bona oferta de restaurants. La paella del Es Castell-Can Maurici, a quatre passes de la plaça de l'Església, està molt bé.

A pocs kilòmetres del poble hi ha les seves precioses platges. Sa Tuna, Sa Riera i Aiguablava son les principals. Els qui cerquen platges nudistes boniques, tenen la de l'Illa Roja. No us les perdeu, tant si hi aneu a l'estiu com a qualsevol altre època de l'any. Si disposeu de temps, fer una mica de senderisme pels camins de ronda és un plaer. Caletes, roques de diferents colors, pins tocant l'aigua, etc.

Aquest són:
1.- Sa Riera-Illa Roja-Platja de Racó-Illa Roja-Sa Riera: Total anar i tornar: 1 hora
2.- Aiguafreda-Sa Tuna-Aiguafreda: Total anar i tornar: 40 minuts.
3.- Aiguablava-Fornells-Platja Fonda-Fornells-Aiguablava: 2 hores.

I en aquest mosaic, fotos de cada un d'aquests vuit fantàstics indrets:



Per ampliar la informació sobre Begur i totes les seves platjes cliqueu aquí.


Vídeo:
 
Foto i vídeo: mon-ra-mon
Mosaic: muntat amb vuit imatges baixades d'internet.

2 comentaris:

  1. Molt maco el muntatge (text i video). Pels que som uns enamorats de Bagur i el seu entorn, no ens cansem de contemplar tota la informació que cau en les nostres mans. Recordo la mort i l'enterrament de la Carmen Amaya al poble, encara que crec que després les seves restes van ser traslladades.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El teu comentari salva una greu omissió del post. Parlar de Begur i no citar la gran Carmen Amaya és imperdonable. Precisament, al menjador del lloc on vam dinar hi ha una fantàstica col-lecció de fotografies de la Carmen en escenes de la pel-lícula "Los Tarantos". He llegit que actualment està enterrada a Santander al panteó de la família del seu marit.

      Elimina