divendres, 6 de maig del 2011

PERPINYÀ


Perpinyà, capital del Rosselló a la Catalunya Nord, està a poc menys de 200 km. de Barcelona i s'hi arriba en dues hores per l'autopista de Girona.


Comentari:

Des de que es projectaven als cines de Perpinyà "The last tango in Paris", "Emmanuelle" i tantes altres pelis que ens havien portat a aquesta bonica ciutat han passat més de 35 anys. Ara el turisme hi va, sobre tot, per conèixer el seu centre històric i per degustar la cuina d'aquesta regió.

Aconsellaria deixar el cotxe en un dels parkings subterranis que envolten El Castellet. El primer que vàrem fer és anar a l'oficina de turisme que hi ha al Palau de Congressos perquè ens orientessin. Darrera del Palau i ha un parc amb uns plataners impressionants que val la pena veure'ls. D'aquí al Castellet, que és un dels llocs per on es pot accedir al centre històric hi ha cinc minuts a peu. A partir d'aquí es tracta d'anar caminant pels carrers i places veient per fora i si es pot per dintre el seguit d' edificis i monuments destacats que ofereix Perpinyà: El Castellet, La Llotja de Mar, el Palau de la Diputació, l'Ajuntament, La Catedral, el Palau dels Reis de Mallorca (alerta, si no està obert, per fora no s'arriba a veure, ja que el rodegen uns murs altíssims), la casa Xanxo, etc. Hi ha un munt de comerços de tota mena. Criden l'atenció els que venen xocolata "en plan delicatessen" i molts restaurants.

Nosaltres en vam triar un que està davant de la plaça Arago, a la Quai Sebàstien Vauban i que es diu Vauban. Un molt bon àpat a un preu raonable.

El balanç de la visita ha estat positiu. La ciutat és bonica i l'ambient que si respira agradable. De fa 35 anys no recordava massa mes que les pel·lícules i amb prou feina, jeje.

Enllaços directes a Perpinyà:
(Si fas clik sobre les fotos les veuràs ampliades a tota pantalla)

1 comentari:

  1. Estupenda visita la que expliques a l'estimada Perpinyà. Del Last Tango a Paris recordo que la veig veure a Roma, en versió original i subtitulada en italià, per lo que no em vaig enterar de res, vaig haver d'esperar que es morís un senyor per veure-la al meu pais. La meva última visita a la zona va ser per visitar la Maternitat d'Elna, visita molt emotiva per tot el que van passar allà les dones exiliades de la guerra del mateix senyor. Molt interesant la teva entrada de La Revolta dels Angelets, encara que tu no en formessis part. Havia sentit algo, però no amb tant de detall com ara he pogut llegir. Gràcies un cop més per les teves informacions.

    ResponElimina