dimarts, 14 de juny del 2011

AIGUABLAVA, LLAFRANC, CALELLA DE PALAFRUGELL I TAMARIU


Des de Barcelona, en menys de dues hores ens podem situar a qualsevol d'aquestes quatre meravelles de la Costa Brava. Autopista AP-7, sortida 9, i seguir direcció Palafrugell (per anar a Calella, Llafranc i Tamariu) i després direcció Begur, per anar a Aiguablava.

Comentari:

Son tres joies completament diferents l'una de l'altre, per amb un denominador comú: la bellesa.

Aiguablava és una cala de sorra fina i en la que l'aigua agafa una tonalitat d'un blau suau extraordinari. Els acantilats que estan coronats de pins, son d'un color de mel pujat. Dominant aquest fantàstic paratge hi ha el Parador de Turisme d'Aiguablava, on val la pena passar-hi, al menys un parell de dies.

Llafranc te una platja llarga de sorra un pel més gruixuda però molt confortable, que va des de el port esportiu fins a la cala que forma un preciós promontori farcit de pins, on comença un camí de ronda molt curtet (15 minuts) que porta a Calella de Palafrugell. 

Tot és gratificant a LLafranc: el passeig al costat mateix de la platja, els restaurants que s'hi troben, l'ambient, la llum, l'entorn. 

Es fa inexcusable una visita al far de Sant Sebastià, a poca distància del centre del poble. Gaudireu d'una vista excepcional. 

Per dinar recomano el restaurant de l'hotel Terramar. La qualitat del seu menú és remarcable i el seu preu molt ajustat. Com hotel, dir que està també força bé, encara que és una mica car. Ara bé, si valoreu la situació i la comoditat per accedir a la platja (està al davant mateix de la seva porta) pot ser que ja no us ho semblarà tant. 

Calella de Palafrugell: és preciós el poble, les seves platges (en podreu triar de diferents tamanys i característiques) i tot l'entorn (no deixeu de visitar els Jardins de Cap Roig) i si us agrada el camping, La Siesta es una opció recomanable.

Tamariu, és una miniatura fantàstica. La petita platja, desdoblada en dues calas la fa encisadora. Cal acostumar-se a la catifa de pedretes que es troben tot just a l' entrar a l'aigua. Son una mica empipadores. El poble està en aquests moments una mica deixat. Tot i així no us ho perdeu.


Per mi son els quatre paratges més bonics de la Costa Brava i m'atreveria a dir que dels millors que conec, contant totes les costes que he visitat, tant d'aquí com de fora. Enllaços directes a aquests paratges:




Imatges: Mon-Ra-Mon
(Si cliques sobre les fotos les veuràs ampliades)

Vídeo de les cales i camins de ronda de Palafrugell:

4 comentaris:

  1. Sobre les fotos: La primera està feta en el trajecte Llafranc-Calella pel camí de ronda; la segona correspon a Aiguablava; la tercera a Llafranc i la quarta a Calella.

    ResponElimina
  2. Amb data 19 de juny he afegit al post la referència al'hotel Terramar de Llafranc i el vídeo de les cales i els camins de ronda de Palafrugell.

    ResponElimina
  3. Llàstima q quan fa bon temps estan plenes i llavors ja no tenen aquest encant.

    ResponElimina
  4. Estupenda la teva guia d'avui. Encara que jo acostumo a situar Aiguafreda en l'ambit de Bagur, la zona de Palafrugell es digna d'una bona estada, i no cal anar-hi en plé estiu, crec jo. Aquest cap de setmana tenim la cantada d'havaneres a la platja del Port Bó. Les fotos estàn molt bé i el video ben escollit. Soc un fan de aquests llocs. També, com tu, els recomano a tothom.

    ResponElimina