dissabte, 8 d’octubre del 2011

BARCELONA - Ruta ciclista

Passejar durant més de dues hores per Barcelona per carrils bici segurs, val la pena. La ruta que comento és: Barri Sagrada Família - Parc de la Ciutadella - Front Marítim - Plaça de les Glòries - Barri Sagrada Família.

Comentari:
Es tracta de baixar pel Passeig de Sant Joan fins la Ciutadella. Allà voltarem per tot el parc per respirar els bons aires que ens procura la seva vegetació. Seguirem pel Passeig de Circumval.lació fins la Plaça dels Voluntaris a la Vila Olímpica. D'allí, prendrem el Passeig Marítim, a la dreta, fins l'hotel W (Vela). La panoràmica sobre Barcelona des de el peu d'aquest original hotel es molt interessant.

Desfarem el camí fins arribar al Fòrum, travessant totes les platges del front marítim de la ciutat. Val la pena aturar-se al Moll de Gregal i passejar per l'espigó que dona a mar obert del port esportiu. Voltarem per les instal.lacions del Fòrum i ens situarem a l'inici de la Diagonal. Diagonal amunt arribarem a la plaça de les Glòries i veurem els encants vells. D'aquí a Sagrada Família hi serem en un moment pel carrer Sicília amunt.

En aquest trajecte veurem alguns contrasts molt marcats. Per posar un exemple: el port esportiu del Fòrum ens recordarà pel seu luxe fred i ampul.lós, Montecarlo i el Mercat dels Encants Vells pel caliu de la bigarrada barreja de persones i objectes, al Magreb.

Barcelona m' encanta totes i cada una de les vegades que la passejo, en bici o a peu. Sempre hi descobreixo aspectes nous, mirades diferents...és realment una ciutat fantàstica.

Enllaç directe a la xarxa de carrils bici de Barcelona:

http://w3.bcn.cat/bicicleta/0,4022,621827370_723860131_1,00.html















Fotos: internet.

1 comentari:

  1. Bona recomanació i engrescador trajecte pels que ho podeu fer en bici. A peu em sembla una mica llarg, seria questió de dur la fiambrera. Bones fotos.

    ResponElimina