dilluns, 17 d’octubre del 2011

ORÍS (Osona)



Orís es un petit poble disseminat que es troba a uns 90 km. de Barcelona. Hi anirem per la C-17 i passat Vic, en direcció a Ripoll, a l'alçada de Torelló, agafarem la primera sortida en la que llegim "Orís".

Comentari:
El punt més interessant d'aquest indret es el de Sant Genís, al peu del castell i de la Església. Per arribar-hi, seguirem uns dos kilòmetres per una carretera que surt del bell mig del nucli principal d'Orís.

En l'esplanada que hi ha al costat de L'església i del Restaurant "la Rectoria"es celebra l'anomenat Mercat de la Patata de Bufet tots i cada un dels diumenges d'octubre.

Unes quantes parades molt ben posades amb les reconegudes patates del bufet i tota mena de productes seleccionats d'aquestes terres, donen a l'indret un aire molt natural i bonic. Es fan degustacions d'aquest producte tan valorat i uns quants pintors participen en el concurs de pintura ràpida que s'organitza, tot recollint l'encant d'aquest lloc.

Des de el castell, mig enrunat, es domina una gran panoràmica sobre tota la comarca d'Osona i el Pirineu.

Enllaços directe a Orís:

Web de l'Ajuntament: http://www.oris.cat/

Mercat de la patata del bufet, on hi trobareu moltes receptes per cuinar-la:





Imatges: Internet

1 comentari:

  1. Doncs no en tenia ni idea d'aquest poblet, que té molt bona pinta tant ell com les seves activitats. Gràcies per donar-lo a conèixer.

    ResponElimina