divendres, 16 de desembre del 2011

JEREZ DE LA FRONTERA (Cádiz)

Jerez està a una mica més de 1.000 km. de Barcelona. Disposa d'aeroport a uns 6 kms. de la ciutat i hi ha vols directes des de Barcelona en companyies low-cost.

Comentari:


Es tracta d'una ciutat molt agradable: lluminosa i tranquil-la. A destacar:  els tarongers que adornen carrers i places; l'Alcàzar, una clàssica fortalesa àrab on a més dels seus jardins, es poden apreciar els banys, la mesquita i una curiositat, la "càmara oscura", habitació on a través d'uns senzills elements òptics es pot veure en una pantalla tota la ciutat en temps real..; els barris flamencs, sobre tot el de San Miguel; la Catedral; la "Real Escuela Andaluza de Arte Ecuestre" on s'ha de veure l'espectacle que fan els dimarts i els dissabtes a les 12 h. a.m. "Así bailan los caballos andaluces"...

Es terra de vins, de boníssims vins aromàtics, "finos", "manzanilla" etc. Aquí es troben les més consagrades bodegues del sud (Byass, Domecq, Sandeman, etc.)

En quan a gastronomia el peix i el marisc és boníssim. Arriba acabat de pescar de Sanlúcar, Barbate, etc.
que estan molt a prop.

Si hi aneu en dates nadalenques, us sorprendrà que cada dia i a diferents hores s'organitzen "zambombas". La gent es reuneix al voltant de les taules d'un bar o d'un restaurant a l'aire lliure i es canten nadales per buleries. La pauta la marquen grups que amb una zambomba, panderetes i guitarres
assenyalen la peça que s'ha de cantar. Les dotzenes de persones que s'hi apleguen al voltant canten i acompanyen amb les "palmas" i panderetes totes les cançons.

A tota la ciutat es respira una amabilitat i una alegria envejables.

Des de Jerez val la pena visitar indrets tan interessants com Cádiz, Sanlúcar de Barrameda, Vejer de la Frontera, i altres  dels que en faré referència en "entrades" posteriors.

Enllaç directe a Jerez:
http://www.turismojerez.com/











Imatges: Mon-ra-mon
(Si cliqueu sobre les fotos les veureu ampliades)

1 comentari:

  1. No conec Jerez més que d'una escapada d'unes hores quan vaig estar vivint per força a S. Fernando (Càdis), però de aixó fa tant de temps!
    No em faria res d'anar-hi, i de passada al Coto de Doñana. Ja m'estàs fent dentetes.

    ResponElimina