divendres, 27 de gener del 2012

MEDINA SIDONIA I PUERTO DE SANTA MARIA

Medina Sidonia està a uns 30 kms. de Vejer de la Frontera, a l'interior, a la comarca de la Janda. Aquest poble ja forma part dels anomenats Pueblos Blancos de Cádiz.

Es tracta d'una ciutat històrica amb una presència imponent, ja que es troba sobre una elevació important del terreny. Conserva gran part del llegat que van deixar els musulmans, quan la ciutat va tenir força importància.

El castell, les esglèsies, les cases senyorials, les portes islàmiques i l'encant dels seus carrers blancs la fan molt atractiva.

Enllaç directe a Medina Sidonia:
http://www.medinasidonia.com/







El Puerto de Santa Maria esta en plena badia de Cádiz, a la desembocadura del riu Guadalete.
El seu gran port, és desde sempre, el centre de la seva activitat econòmica. El trànsit de mercaderies va ser la clau per la prosperitat de aquesta ciutat, que va ser coneguda, fa anys, com la "ciudad de los cien palacios", encara que ara ja no està en aquest nivell. El món del vi te actualment un gran pes a l'economia de El Puerto.

Enllaç directe al Puerto de Santa Maria:
http://www.turismoelpuerto.com/





Video sobre les últimes entrades del bloc dedicades a Andalusia:

       

Fotos i vídeo: Mon-ra-mon

3 comentaris:

  1. Desconeixia que Medina Sidonia formés part del "pueblos blancos". Es tal la meva ignorància que de fet només sabia que hi havia una duquesa de Medina Sidonia (Isabel Alvarez de Toledo o algo així) dita "la duquesa roja" que va morir no fa pas gaire anys, i poca cosa més. Gràcies per la teva informació.

    ResponElimina
    Respostes
    1. JOSEP LLUÍS: Efectivament calia parlar una mica de la Duquesa de Medina Sidònia, una rara avis en el mon de la gent de "sang blava". Ella va viure a Sanlúcar de Barrameda més que a Medina. Allà existeix encara el Palau de la família que ara està destinat a hotel i cafeteria. Aquí és on ella va morir no fa gaires anys.

      Elimina
  2. Bones, He entrat per casualitat,em sembla molt interessant i molt instructiu, quan tingui una mica mes de temps ho miraré amb calma.

    ResponElimina