dimecres, 20 de febrer del 2013

LLEIDA



Lleida és potser la menys turística de les quatre capitals catalanes. Tot i això la seva visita no us decebrà.


Està a uns 165 kms. de Barcelona. En cotxe, per la A-2, per ara lliure de peatge, trigarem una mica menys de dues hores.

El més pràctic es arribar fins al centre i deixar el cotxe en un parking el més a prop possible del carrer Major, just en el passeig sobre el riu Segre.

El riu és el que primer crida l'atenció, sobre tot perquè a banda i banda s'exten  un gran tapis de gespa amb camins per passejar, que fan l'indret molt atractiu.

Recorrent el carrer Major anirem trobant els indicadors per arribar comodament i a peu als monuments més interessants. Cal destacar La Paeria, on es troba el Museu Arqueològic, d'entrada lliure. Veurem també alguns edificis modernistes, castells, capelles i esglèsies, places amplies i molt ben urbanitzades i, sobre tot, la joia de la corona: La Seu Vella a la que hi pujareu en una combinació d'escales mecàniques i ascensor.

Impressiona el tamany, la qualitat arquitectònica d'aquest monumental temple, la seva història i la seva ubicació, al costat d'un gran castell. El claustre, sobre tot, és únic per la seves extraordinàries dimensions i bellesa.

Per dinar, el Restaurant La Masia, al carrer Democràcia, 16, en el nucli històric, trobareu una bona oferta amb una bona relació qualitat-preu.

El clima d'aquesta ciutat és molt seu: boires i fred a l'hivern i molta calor a l'estiu. Trieu, per tant, un bon dia per anar-hi. Jo ho vaig fer aquest mes de febrer en un dia asolellat i sensa boira i la passejada va resultar molt plaent.

Vídeo:


 
Foto i vídeo: non-ra-mon

2 comentaris:

  1. Interessantes les tevas recomanacions. Hi hà qui diu que Lleida no té res de l'altre món, però a mi m'agrada el seu ambient, i sobretot el veure la transformació i rehabilitació de la ciutat en els últims anys, especialment del casc antic que estava "hecho unos zorros".
    T'ha quedat ben muntat el video.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivament, desde la meva última visita fins ara, el canvi del casc antic ha estat molt gran. A més, poder accedir cómodament des de el mateix centre històric fins les portes de la Seu Vella amb escales mecànices i ascensor és tot un detall!.

      Elimina