dilluns, 4 de març del 2013

MONTPELLIER


 Montpellier està a 341 kms. de Barcelona. Amb cotxe i per l'autopista de Girona trigarem unes 3 hores i quart. Una vegada creuada la frontera, seguir sempre l'autopista A-9. La millor sortida per encarar el centre de la ciutat és la número 29.

Montpellier és una ciutat mitjana-gran, que permet passejar-la a peu, anem on anem. El centre històric està totalment tancat al transit rodat. Diuen que és l'espai d'aquesta mena més gran d'Europa, encara que ja se sap que els francesos tenen, segons ells, "el més gran", "le plus belle", etc. etc. de gairebé tot, jeje.

Situats a la immensa plaça de la Comèdie, on es troba l'oficina de turisme, tindrem un bon planell de la ciutat i les indicacions per no perdre'ns res del més interessant.

Crida l'atenció la quantitat de gent que es mou pel centre; els tramvies de colors; la quantitat de llibreries de nou i de vell, la quantitat de botigues de música, de tallers d'artesans, de galeries d'art, de centres de disseny; els seus Museus; les seves immenses ludoteques i biblioteques públiques; les seves instal·lacions esportives municipals, sobre tot una fantàstica piscina olímpica amb deu carrers (a tope de gent quan la vaig visitar); l'enorme quantitat de cafès i restaurants de tota mena; els edificis singulars, tant els antics com els nous i els novíssims. Disposa de teatres, auditoris i cinemes, tots ells amb una cartellera molt complerta.

Tot plegat respira molta activitat tant cultural com comercial i d'oci.

El fet de que Montpellier tingui la Facultat de Medicina més antiga del món i que durant molt de temps fos la meca per molts malalts d'arreu que buscaven guarir-se de greus malalties, es nota avui dia per la quantitat de consultes de metges que es van veient per tota la Ciutat.

Altres facultats universitaries per les que vaig passar, es veien força poblades d'estudiants.
 
Després de passar-hi dos dies i mig ben complerts, em va quedar, com sempre que vaig a França, una molt bona impressió i una sana enveja de com tenen organitzada la vida els nostres veïns del nord i del seu parlar gairebé sempre respectuós amb l'interlocutor i en un to de veu més aviat baix, el que en espais públics, sobre tot, es converteix en tot un plaer, potser pequè a casa nostra no sol passar gaire...

Hotels ni ha per triar i remenar. Posats a aconsellar, es bo triar-ne algun que estigui e uns 10 minuts a peu del centre, ja que la comoditat per arribar amb el cotxe és molt millor; per exemple al barri o zona que s'anomena "Antigone"

Vídeo:

 
Foto i vídeo. mon-ra-mon

2 comentaris:

  1. Els teus comentaris son per pendre bona nota i guardar-los degudament. Veritablement és per tenir sana enveja de com s'ho monten el nostres veins. Molt bé el muntatge fotogràfic que has fet.
    Crec que aconsegueixes l'objectiu de l'enunciat del teu post (que qui ho llegeixi pugui aprofitar la informació).

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel comentari. La meva informació com que és bastant limitada, va acompanyada de links que porten a pàgines que permeten trobar tota mena de detalls dels llocs. En aquest cas hi ha tres enllaços (clicant els tres "Montpllier" de colors).

      Elimina