dilluns, 3 de juny del 2013

SANTA COLOMA DE GRAMENET



Santa Coloma de Gramenet; més de 120.000 habitants, veïna de Barcelona, Badalona, Sant Adrià i Montcada. Si arriba, desde Barcelona, en pocs minuts, utilitzant la Línia 1 o la 9 del Metro. En el terme municipal hi ha set estacions. La que deixa al costat mateix de l'Ajuntament és "Santa Coloma" de la L-1 (vermella).

Es tracta d'una ciutat que ha estat durant molt de temps mal considerada per diversos motius: degradació urbanística i inseguritat, entre altres. Actualment la cosa és molt diferent. La ciutat ha millorat substancialment en els dos aspectes. El centre, amb zones peatonals, arbrat i equipaments culturals i esportius presenta un molt bon aspecte.

A destacar : el Poblat Ibèric Puig Castellar; la Torre Balldovina on hi ha el Museu de la Ciutat (l'horari de visita no es massa ampli -no més de 18 a 20,30 hores-); l'església Major, l'Escola Municipal de Música ubicada en l'edifici de Can Roig i Torres; el teatre Josep Maria de Sagarra, el Campus Universitari i els següents espais verds: Parc de Can Zam (11 ha) i, sobre tot, el Parc fluvial del Besós. que ha enriquit la qualitat de vida dels ciutadans de forma molt important.

La població està formada, majoritariament per gent humil, de clase treballadora (la renda per càpita és de les més baixes de Catalunya).

Si us quedeu a dinar a Santa Coloma, una recomanació: Can Armengol, al carrer Prat de la Riba 1. Tenen des de un molt digne menú del dia fins a una sofisticada carta. L'ambient força agradable.

Fer turisme a tir de metro és una experiència molt interessant. Descobreixes indrets que tenim a tocar, que valen molt i molt la pena.








Fotos: mon-ra-mon

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada