dijous, 21 de novembre del 2013

VIATGE A LA TOSCANA I L'UMBRIA - CAPÍTOL 5 i últim



Els dilluns a Itàlia tampoc és un bon dia per visitar Museus. El dilluns 15 de setembre anem a CERRETO GUIDI, un petit poble toscà enmig de vinyes i oliveres, amb la intenció de visitar una de les principals mansions dels Medici. Està tancat... és dilluns.

(Clicant sobre el nom de les ciutats que estan escrites en vermell veureu fotografies del lloc)

Després de passejar per CERRETO, anem a EMPOLI, on només podem visitar la Colegiata de Santa Andrea, ja que la Pinacoteca també està tancada...és dilluns.

Aquest és potser el primer dels pobles que portem vistos que ens defrauda una mica. Ens compensa el dinar al restaurant "L'Academia", a base de bacalà, aquello, maiale i tortelli amb verdures grillatas. Tot molt bo.

A la tarda anem a LAMPORECCHIO, on fan els "famosos" "Brigidino", dolços típics de la Toscana, força bons. Feta la passejada, que tampoc ens entusiasma, retornem al càmping.

Estem a uns 1000 kms. de Barcelona. Demà començarem l'operació "ritorno".

Dimarts 16 de setembre: fem 600 kms. i arribem a ARLES (França) on acampem al càmping Les Rosiers, molt senzill però en plena ciutat.

Dimecres 17, amb un temps excel·lent el dediquem a conèixer ARLES. La part històrica és molt bonica i interessant. A destacar: La portalada romànica de la catedral de Saint Traphime, la plaça on hi ha La Marie; l'amfiteatre romà amb capacitat per 20.000 espectadors; l'Espai Van Gogh i varis palauets i museus.

Per dinar, toca canvi gastronòmic. A "La Mule Blanche", restaurant típic francés mengem Canard a la mel i be amb albergínies a la planxa.

A la tarda seguim pasejant fins a quedar esgotats, però contents.

Dijous 18 visitem AVIGNON. Ens impressiona el conjunt format pels Palaus dels Papes, el pont de Saint Bénezé, la catedral Notre Dame des Doms i el Centre des Congrés. Fem la visita guiada al Palau dels Papes, que diuen que és el monument gòtic més important del món (alerta això ho diuen els francesos que són donats a exagerar la virtut del que tenen).

La ciutat és molt maca. El riu Rhône l'acaba d'embellir.

Després de dinar anem als jardins del Palau i recorrem el Pont de Saint Bénezé, construït quan el riu encara estava sense "domesticar". En mig del pont hi ha dues interessants capelles gòtiques.

En una petita barcassa (navette) arribem a una illa verdíssima en mig del riu des d'on AVIGNON ofereix el seu millor perfil.

Finalment passejada per les zones peatonals i el carrer dels Tintorers, que és, quan es fa fosc, un dels indrets més concorreguts i animats de la ciutat. Està flanquejat per una canal d'aigües netes i per fileres de tauletes i cadires, botigues d'artesania, bars i restaurants.

Tornem a ARLES, des d'on demà farem última etapa del viatge amb arribada a BARCELONA.

Imatges: Internet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada