dimarts, 26 de novembre del 2013

RUPIT







Rupit està a uns 100 kms. de Barcelona. Amb cotxe hi anirem via Vic, per la C-17, seguirem en direcció Girona, agafarem la sortida de Roda de Ter i seguirem en direcció a Contonigrós. Tot plegat cal comptar una hora i mitja aproximadament.

Aquestes paraules de Josep Maria de Segarra, escrites fa més de mig segle, ens fan una bona presentació:

"Poble mil·lenari
Rupit és un trosset de món, enfonsat al cor de les fagedes de Collsacabra, un poble d'aquells que potser d'aquí vint anys ja haurà perdut la fesomia, però ara encara aguanta amb les teulades que ballen, amb els balcons de fusta primparada, amb els carrerons de pujades i de baixades, i amb unes casetes adormides, alguna amb finestres gòtiques i la majoria del disset, de l'època dels sants barrocs, de les Mares de Déu carregades de llàgrimes, de les cançons d'amor, dels bandolers, de l'Hereu Riera, d'En Serrallonga, i de Perot el lladre. El disset català és tota la Catalunya heroica i sentimental, és la flor del nostre cançoner i la túnica platejada de les nostres llegendes. I el poble de Rupit és això,un trosset viu, humilíssim i amagat del segle disset català( ...)"

Josep Maria de Sagarra (1894-1961)

Cal dir que el poble, a pesar de la pressió turística, ha sabut conservar la seva personalitat. 

Es agradable de passejar, d'aprofitar els camins que ens portaran a indrets molt bonics i també gaudir de la seva oferta gastronòmica. En aquest punt,  recomanar l'hostal Estrella. Bona cuina a un preu raonable.

A l''entrada del poble hi ha un ampli aparcament en el que és obligatori deixar el cotxe si no sou residents. El preu: 2 euros tot el día.

 

Fotos: mon-ra-mon. (Clicant sobre les paraules en vermell obtindre més informació)


    

2 comentaris:

  1. Molt encertada i concisa la teva aportació. A part del text de'n Segarra, jo l'hagués suscrit fil per randa. Fa poc hi vaig estar, després de passejar per Tavertet, i curiosament també vaig dinar a l'Estrella.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tavertet-Rupit, un bon menú de bona naturalesa, si senyor.

      Elimina