diumenge, 26 de gener del 2014

VIATGE ALS PAÏSOS NÒRDICS (Capítol 2: Copenhague)


Divendres 7 de juliol: Kobenhaven(=Copenhague).- Decidim canviar de càmping. Ens acostem una mica més a la capital danesa i a 10 kms. ens instalem al Càmping Absalon. Res a veure amb l'altre. Lluminós, ampli, amb unes bones instal-lacions. Una vegada plantem, agafem el cotxe i l'aparquem al centre de la ciutat. Passegem per la zona peatonal de l'era moderna més antiga d'Europa. Dinem en plan turista total a la plaça de l'Ajuntament a base de fruita fresca comprada allà mateix i uns bocates de frankfurt. Després seguim voltant: els protagonistes són els molts turistes que hi ha i les bicicletes. Arribem fins al Nhyvn, que és un canal tipus "amsterdam", flaquejat per cases antigues plenes de bars i restaurants, amb tot d'embarcacions atracades a banda i banda i amb una gran quantitat de gent bevent, badant, passejant... Finalment retornem al càmping a sopar.




Dissabte 8, Copenhague.- A 50 mts. del càmping Absalon surt un bus que ens deixa en pocs minuts al centre de Copenhague. Hi dediquem tot el dia: recorregut per la zona peatonal, canvi de guàrdia al Palau Reial, visita a la cèlebre Sireneta i dinar en un restaurant típic al Nhyvn. Mengem un plat típic danès a base d'arengades i altres peixos- Per beure la Calsberg, la coneguda cervessa danesa. A la tarda hi ha organitzat un concert de Jazz a l'aire lliure al mateix Nhyvn -estem a la setmana del Jazz de Copenhague- Toca la Jazz Band Viking amb el seu lider, el Papa Blues. Tots els músics son grans i toquen molt bé. Molt de públic i un ambient maco. Després fem una gran caminada fins arribar al famós barri de Christiania, que trobem molt ensopit, amb poca gent als carrers. Tot i això podem apreciar  l'escenari d'aquesta experiència social dels anys 70, que encara al 2000 sembla que es manté. Quan cau la tarde entrem al Tívoli, un gran parc d'atraccions al mig de la ciutat. Hi ha una barreja d'ambients. Atraccions modernes i d'altres carrinclones; restaurants de luxe al costat de fast-foods a l'americana; escenaris amb música en directe (des de una gran Jazz Band tocant standards de Glenn Miller a la música més actual, passant per la clàssica); un gran teatre on la gent hi entra vestida d'etiqueta, que ofereix un espectacle de dansa de categoria, teatre que està a quatre passes del Castell de la bruixa... Tots els espais son plens de gom a gom. Hi estem fin l'hora de tancar, voltant les 22 h.Cansats però contents, agafem el bus que ens portarà al càmping.





Diumenge 9, Copenhague-Roskilde-Copenhague: Plou. Agafem el cotxe per anar a Roskilde, a 35 kms. i visitar el Museu Viking. Ens trobem un noi de Madrid que està recorren tot el país amb tren i bus i ens recomana que no ens perdem Odense i Helsinghör. Ens ho apuntem per visitar-les. El Museu Viking és molt interessant.


A  més de les restes de les embarcacions vikingues hi ha maquetes i dibuixos molt didàctics. A l'exterior hi ha tallers on es fan barques, veles, cordes i vestits tal i com els feien els vikings fa més de mil anys. Si el dia hagués estat bo, els haguéssim vist navegar pel port de Roskilde. Després de dinar, entrem a la Catedral, cèlebre perquè hi ha enterrats molts reis i reines danesos. Recorrem la resta de la ciutat (ajuntament, estació de tren, etc.) i comencem a planificar el viatge de demà a Estocolm.



2 comentaris:

  1. Dóna gust de llegir l'animació general de la ciutat de la que parles, ja que un es pot pensar que es tracta d'un lloc més aviat ensopit, per dir-ho d'alguna manera.
    Seguirem els capítols amb atenció.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dinamarca és el més "mediterrani" dels països nòrdics i es nota molt. L'animació que es veu i es viu a Copenhague - al menys a l'estiu- n'és una prova.

      Elimina