dimarts, 18 de març del 2014

TUIXENT

Tuixent és un petit poble a uns 150 km. de Barcelona . En cotxe (unes dues hores i quart aproximadament) podem anar-hi via Manresa; seguir en direcció Solsona i just abans d'arribar-hi, trobarem el desviament a Sant Llorenç de Morunys. Des d'aquí seguirem en direcció La Coma i Tuixent.


El poble, encara que està a 1.200 metres d'altitud sobre el nivell del mar, està rodejat d'algunes muntanyes que ultrapassen els 2000 metres. La seva visió des de la carretera que ens hi porta, quan circulem per la part alta, és espectacular.


El poble és del que té un encant especial. En el seu cas també per la seva relació amb les herbes remeieres. De fet té un Museu (de les Tremantinaires) que és digne de veure.

L'últim cap de setmana del mes de maig es celebra la Festa-Fira de les Tremantinaires. Un espectacle pels sentits. Si podeu, no us la perdeu.



Per l'allotjament i el menjar, recomano el restaurant i casa de pagès Cal Ferratgetes, al costat mateix de la plaça on hem de deixar el cotxe.


Passejar per tot el poble i pujar a l'estació d'esquí nòrdic de Tuixent-La Vansa a més de 1.900 metres a contemplar les magnífiques panoràmiques sobre el Cadí, el Pedraforca i tota la cadena de pics destacats dels Pirineus, val molt la pena.

Si disposem de més temps, recórrer els pobles que hi ha a un radi de 15 a 20 km- també és molt interessant. Per exemple, Gòssol, Sant Llorenç de Morunys, Josa i Ossera.

Si cliqueu sobre les paraules en cursiva obtindreu més informació.

Fotos: mon-ra-mon

2 comentaris:

  1. Casualment vaig estar a Tuixent divendres passat, amb un amic que té casa allí. La ruta d'anada va ser la que tu indiques, pujant abans d'arribar-hi al Coll de Port . La tornada la vàrem fer per Saldes i Berga, o sigui Pedraforca a tope. La zona és preciosa. A les teves recomanacions jo afegiria el pintoresquisme del poble de Josa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó. Josa val la pena!. Gràcies. L'afageixo al cos del post.

      Elimina