dilluns, 28 d’abril del 2014

ÀVILA


La ciutat de Avila està, per carretera a uns 715 kms. de Barcelona. Si hi anem via Sòria i Segovia. Tardarem una mica més de 7 hores i mitja.

Destaca sobretot la seva muralla, molt ben conservada, que es pot passejar en gairebé la mitat del seu recorregut.

La ciutat està plena de esglésies i convents on la figura de Santa Teresa és omnipresent. Fins i tot les explicacions sobre la ciutat que escoltarem pels audiòfons que ens donaran per fer el recorregut per la muralla estan fetes per la santa… un excés, la veritat.

En mig d'aquestes explicacions sobre la ciutat, “la santa” ens explica, completament en serio, la vida de Santa Paula Barbuda, que té una església dedicada: una noia molt bonica que tenia un pretendent que la volia fer seva abans de casar-se i ella, per evitar-ho, va demanar-li a Déu que la fes lletja. Així que li va sortir una barba espesa que va fer que el noi desistís del seu intent… la pobra noia va morir als 17 anys i la van fer santa...sense comentaris.



Si us interessen les relíquies, els cossos incorruptes i altres qüestions relacionades amb tot això, barrejades amb “torrijas i yemas”,  Àvila és la vostra ciutat. Si no és així, una vegada admirada la seva gran muralla i el centre històric i si us agrada la natura, us aconsellaria la visita als meravellosos paratges de la Sierra de Gredos, a poc més d'una hora en cotxe en direcció sud-oest.

Fotos i vídeo: mon-ra-mon

1 comentari:

  1. Estàn bé les fotos del teu video. Fa temps que no he estat, però veig que segueixen conservant bé, si no millorant, la muralla. També respecten l'espai al voltant, que és molt important. Com que a mi les santes barbudes i similars no em diuen res, amb aixó ja en tinc prou.

    ResponElimina