dilluns, 19 de maig del 2014

JARDÍ BOTÀNIC DE BARCELONA


Aquest Jardí, potser el més important de Barcelona, val la pensa ser visitat. Passejar per la vegetació de països com Xile, Sud-àfrica, Austràlia...contemplar l'exotisme de les plantes de les Canàries i al mateix temps gaudir d'un entorn i unes pananoràmiques magnífiques són alicients més que interessants.

Sobre les dades del Jardí, reprodueixo alguns punts destacats de la seva web:

El Jardí Botànic de Barcelona està situat a la muntanya de Montjuïc, entre el Castell i l'Estadi Olímpic Lluís Companys, sobre un terreny amb forts desnivells (140 metres de cota màxima i 100 metres de cota mínima). Té una forma que recorda un gran amfiteatre encarat cap al nord-oest i una superfície d'unes 14 hectàrees. Les vistes són magnífiques sobre el delta del Llobregat, l'Anella Olímpica i bona part de l'àrea metropolitana de Barcelona, amb les muntanyes del massís del Garraf i de les serres de Collserola i de Marina com a teló de fons.


El nou Jardí Botànic de Barcelona ha dignificat i revalorat un sector de la muntanya que havia estat, durant força temps, escenari d'oblit i marginació. En aquests terrenys -com en altres de Montjuïc entre els anys quaranta i setanta del segle XX-, hi havia una gran barriada de barraques coneguda amb el nom de Can Valero i, més endavant, un abocador de residus urbans. La bellesa i la qualitat del paisatge actual han passat pàgina d'aquesta llòbrega etapa.


El Jardí Botànic de Barcelona mostra una representació de la vegetació de clima mediterrani, caracteritzat per una marcada estacionalitat on els estius són calorosos i secs, els hiverns temperats i les pluges es concentren a la primavera i a la tardor.


El Jardí Botànic de Barcelona té com a objectiu principal conservar la biodiversitat de Catalunya i la d'altres territoris mediterranis, i fer-ne una divulgació científica per sensibilitzar el ciutadà vers el respecte al medi ambient.

Vídeo:


Fotos i vídeo: mon-ra-mon

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada