diumenge, 1 de juny del 2014

MARROC


Marroc,"tan a prop, tan lluny". Aquest eslògan turístic és tot un encert. 

Marroc està a poc més de dues hores de vol des de Barcelona. Un viatge organitzat de vuit dies és bastant económic i permet conèixer un pais fascinant.

L'any 2005 vam fer la primera incursió al Marroc, i m'agradaria tornar-hi més endavant.

La visita la vam fer a finals de novembre, primers de desembre. Temps espléndit. Sembla que l'estiu no és massa aconsellable per aquells que pateixen amb la calor.

Són moltíssimes les coses a destacar: les ciutats, els pobles, els variats paisatges (des de les muntanyes de l'Atles, els oasis i el desert) i, sobre tot el paisatge humà.

Sobre el Marroc, que des de aquí sempre s'ha vist gairebé de forma exclusiva com el vei pobre del sud, hi ha un munt de tòpics, alguns molt negatius. Com sempre, davant dels tòpics el que cal fer és apropar-se i veure, sense prejudicis el que hi ha davant els nostres ulls.

Es tracta d'un país amb més de 32 milions d'habitants, amb notables diferències de tot tipus entre unes regions i unes altres.

Trobarem algunes escenes que ens portaran als nostres anys cinquanta o seixanta i també molt d'art i molta sensibilitat i autenticitat.

És aconsellable, en els temps lliures, deixar-se anar; per exemple, si estem a la fantàstica ciutat de Marrakech, per la Plaça Jama el Fnaa, pels estrests carrers de la medina i pels barris no turístics, per veure d'a prop com transcorre la vida quotidiana dels seus habitants.

Un circuit de vuit dies, sol tocar aquests indrets:

MARRAKECH, CASABLANCA,RABAT, MEKNES, FES,MIDELT (MILG ATLES), ERFOUD
TINERHIR, OUARZAZATE , DUNES DEL DESERT, GORGES DEL TODRA I HADDOU.

El Sud no tan sols existèix, sinó que en podem aprendre moltes coses; moltes.

La col-lecció de fotos d'aquest viatge del 2005, parlen per si soles:

Per conèxer dades sobre aspectes geogràfics, històrics, polítics, económics i socials del Marroc, feu clik aquí.













































Per feure les fotos més grans feu clik a sobre d'elles. 
 Fotos: "montse, una mica de tot"

2 comentaris:

  1. No m'estranya que vulguis tornar a anar-hi. Jo hi vaig estar, primer en temps de Hassan II al 1992. Després en temps de l'actual rei, al 2008, quan hi vaig trobar diferències, moltes d'elles a millor, i vaig poder aprofundir en aspectes que m'havien quedat pendents, com per exemple el gran valor cultural de Fes. Ara no em faria res tornar-hi a anar.

    Estic d'acord en l'entranyable valor humà de la població.

    També coincideixo amb tu en que la cultura i el pais en general es mereix un gran respecte per part nostre, i que si el trepitjes "in situ" t'adones del prejudicis infundats que en general tenen els que no ho coneixen.

    Machado va escriure: Castilla miserable, ayer dominadora, envuelta en sus harapos desprecia cuanto ignora. Podriem aplicar-nos el concepte.

    Molt maques les fotos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Coincidim totalment. Com sempre el teu comentari enriqueix el post. Gràcies!.

      Elimina