divendres, 20 de març del 2015

AITONA


Aitona, (clik) és un poble del Segrià, que correspon al Baix Segre. Està a uns 20 kms. de LLeida i té uns 2400 habitants.


Entre altres trets destacats, té el de ser el municipi que més tones de fruita produeix de tot Catalunya (100 milions de quilos). Principalment préssecs de diferents varietats. Aquest fet, produeix durant uns deu o dotze dies del més de març un espectacle fantàstic: el de la floració de milers i milers d'arbres que posen una pàtina de colors molt intensos al paisatge.


Predomina el rosa dels presseguers, però en trobarem d'altres, perquè també hi ha fruites de més classes: peres, cireres, albercocs, prunes, etc.

L'Ajuntament d'Aitona, (clik) està potenciant actualment el turisme per que la gent gaudeixi tant de l'espectacle primaveral, com el que ofereix el fruit a l'arbre en mesos una mica més calorosos.


Hi ha dues rutes entre els arbres que estan perfectament senyalitzades que surten del mateix poble. Una de plana, de 5,5 kms. i l'altre més empinada d'una mica menys de 5.

A més, pujant a l'Ermita de Sant Joan de Carratalà, del segle XII, situada a la sortida del poble, gaudirem d'una panoràmica impressionant, que provoca una espècie d'estat hipnòtic tot mirant la diversitat de colors entre els geomètrics i perfectes espais cultivats


Per dinar, el poble conte amb dos restaurants, amb bona relació qualitat-preu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada