diumenge, 5 d’abril del 2015

CASTELLCIR - CASTELL DE LA POPA


CASTELLCIR està a 50 kms. de Barcelona. Una hora en cotxe, seguint la carretera que porta a Moià, passant per Caldes de Montbui, Sant Feliu de Codines i Castellterçol, on girarem a la dreta tan aviat com arribem a aquest poble.

Una mica més d'un km. i estarem a Castellcir. 


Com que l’objectiu d’aquest post és explicar l’excursió al Castell de La Popa, travessarem el poble fins a una rotonda on, de cara, veurem la llar d’infants. Allà mateix, a mà dreta –està assenyalat- girarem per una pista majoritàriament de sorra en direcció a aquest Castell. 


Després d’un parell de kms. deixarem el cotxe, a prop d’una granja que es veu des de la pista. A peu, seguirem el camí i en una hora, aproximadament, ens trobarem el Castell.


Es tracta d’una construcció del segle X, situada sobre una roca elevada i allargada que fa queel conjunt sembli un vaixell.


El Castell és gran, però està en bastant mal estat, tot i que es poden apreciar perfectament les diferents parts que el configuraven.


La panoràmica que es veu des d'allà és espectacular: Pirineu, Montserrat, Montseny, Cingles diversos, i pràcticament el Vallès. Val molt la pena.


De tornada, si no us heu emportat el dinar i us agrada la cuina italiana, a la sortida de Castellcir hi ha la pizzeria, restaurant El Maestro. Es menja bé.

Informació històrica del Castell: cliqueu aquí

2 comentaris:

  1. Interessant la teva informació. És un d'aquests llocs que fa pena veure tan abandonat. Inclús quan vaig a llocs així penso en el perill de patir un accident.

    No puc evitar recordar la pena que vaig sentir quan vaig veure la casa natal del meu pare esfondrada i en aquell estat, colonitzada per arbres, sargantanes i bitxos de tota mena.
    Penso que les pedres de les cases parlen.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ens parlen les pedres i quan se'ns presenten derruïdes ens confirmen que, igual que les vides que van aixoplugar, elles, com gairebé tot, o potser tot, també són efímeres.

      Elimina