dimarts, 19 de maig del 2015

PARC NATURAL DE LES GORGES DU VERDON (FRANÇA)


A la regió de la Provença (Alps-de-Haute-Provence) ens trobem amb aquest espectacular paratge.

A les portes de les Gorges (cliqueu) hi ha el poble de Moustiers Sainte Marie (cliqueu), que està a uns 585 km.s de Barcelona (Autopista A-7 fins a Aix-les-Bains; dirigir-se a la A-51 direcció Gap i agafar la sortida 17 fins Moustiers).


A Moustiers, un poble molt bonic en mig de muntanyes i amb monuments molt interessants hi ha un hotel encantador en que val la pena hostejar-se. Es diu Le Clos des Iris (cliqueu).


Seguint la ruta de les Gorges des de Moustiers ens trobem primer que res el Lac de la Sainte Croix (cliqueu), d'un color blau clar molt particular. Hi trobarem platges, kayacs i patins a pedals per voltar tant pel llac com per endinsar-nos a les Gorges.


Al cap de pocs quilòmetres anirem encaixonats entre muntanyes veient, al fons el riu Verdon, d'un color verd esmaragda molt intens, a causa del fòsfor que tenen les algues que hi ha en les seves nítides aigües.


En arribar al poble de Palud-sur-Verdon (cliqueu), agafarem la ruta "de les cretes", un circuit circular d'uns 25 kms. que ens permetrà gaudir de l'espectacle que ofereixen muntanyes, prats,, riu, etc. Recursos per practicar qualsevol activitat de natura: senderisme, barranquisme, alpinisme, etc. En els nombrosos miradors que anirem trobant en aquest trajecte, ens podrem quedar bocabadats per la bellesa i grandiositat del paisatge.



Ja a fora del circuit "de les cretes", continuarem en el Parc Natural i tot seguint el riu, enns trobarem pobles que son veritables nius d'àligues, com per exemple Rougon (cliqueu). El límit oriental de les Gorges es troba al poble de Castellane (cliqueu), que també val la pena visitar.



Si volem allargar una mica més el viatge i no tornar pel mateix lloc, seguirem, des de Castellane en direcció a Niza i Cannes. Entre molts altres i ja dins la regió dels Alps Mediterranis, podrem passejar per pobles tan bonics i interessants des de tot punt de vista com Valbonne (cliqueu), Biot (cliqueu) i Mougins (cliqueu).





Si sortint de Castellane és hora de dinar no us perdeu, al poble de La Garde, a uns 3 ó 4 kms de Castellane el Restaurant Gastronòmic L'Aubergue du Teillon (cliqueu), una bona manera d'assaborir algunes "delicatessen" de la gastronomia provençal.

Fotos i vídeo. mon-ra-mon

2 comentaris:

  1. Un reportatge breu, però preciós... Que em fa recordar aquests dies bonics i aquests llocs que hem compartit, encara que sigui en diferit.

    Gràcies, Ramon!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu, Carme que ens els vas descobrir a través dels teus dibuixos i textos.

      Elimina