dimarts, 16 d’octubre del 2012

BELLPRAT



Bellprat és el poble més petit de l'Anoia. Te 92 habitants. Està a 97 kms. de Barcelona. Amb cotxe hi anirem per la A-2 direcció Lleida. Ens desviarem a la sortida 559 (Igualada) i seguidament per la C-37 anirem en direcció a Sta. Coloma de Queralt. Abans d'arribar-hi trobarem la desviació a Bellprat.

El poble està enmarcat en el paisatge que configuren boscos de pins i terres treballades. Les seves característiques urbanístiques les podeu veure clicant la primera paraula d'aquest post.

La visita a Bellprat es pot fer en qualsevol època, però si heu de triar, fe-ho els dies que Bellprat celebra la seva festa del Llibre, sota el títol "Bellprat Vila del Llibre".

Es tracte d'una festa dedicada al llibre en la que les cases del poble i els seus carrers i places s'omplen de llibres; escriptors i personatges relacionats amb el món de la cultura i les lletres dirigeixen les seves paraules als assistents, firmen les seves obres. S'organitzen activitats diverses complementaries com ara jocs, música, cant coral, etc.

S'organitza un restaurant provisional on en llargues taules, els assistents a aquesta festa comparteixen el dinar.

L'originalitat dels expositors i l'entusiasme dels participants fan que la celebració resulti magnífica.

Aquest any hi han participat molt activament, entre altres, Arcadi Oliveres, Josep Maria Cadena, David Escamilla, Cristina Losantos, Sebastià Serra, Màrius Serra...

Hi ha un apartat especial pels infants que poden gaudir de l'accès a un munt de contes i activitats diverses. Aquest any la Revista Cavall Fort hi ha tingut una presència destacada amb motiu del seu 50é aniversari. Per cert, Joaquim Carbó, un dels fundadors de la Revista i reconegut creador de contes, convidat als actes. no va poder assistir-hi.

En resum, molt recomenable apuntar-se a l'agenda del 2013, al més d'octubre, aquest singular esdeveniment.
 
 
 
 
 
 
 
 

2 comentaris:

  1. Desconeixia tot aixó que ens dius, inclús que Bellprat existís. Com pots veure, la ignorància humana no té límits. Té molt bona pinta aquest certamen. Ah! Les fotos molt maques, especialment la del mirall.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A vegades es descobreixen coses com aquesta per pura casualitat. Un fulletó pescat per la Montse en una Bibliotèca Municipal va ser la causa del descobriment.

      Elimina