divendres, 7 de febrer del 2014

VIATGE ALS PAÏSOS NÒRDICS (Capítol 6: Fiords noruecs)










 Dimecres, 19 de juliol de 2000.- Bergen-Vangsnes.- Boira intensa al càmping Lone de Bergen, amb pluja fina i intermitent. Decidim esperar fins després de dinar a veure si escampa i anar a Balestrand. De fet, no escampa i mig plovent pleguem veles i iniciem els 170 kms. de camí. Travessem, sense problemes un port de neus perpètues amb boira. Hem tornat a Groenlandia. Quan sortim de la boira apareix Vick, un poble maquísim al peu mateix del fiord. Anem tirant fins Vangness, d'on surten els ferris a Dargvigk i ens quedem en un càmping preciós amb unes vistes sensacionals al fiord. Fa molt fred i decidim llogar una habitació molt ben equipada. Dormim amb la cortina retirada per comprovar, una vegada més, que aquí a les 12 de la nit pots llegir al balcó amb llum natural.


Dijous 20.- Vangsnes-Balestrand-Circuit de Songfjord-Vangsnes.- El dia surt rúfol però va millorant de mica en mica. Agafem el ferri fins Dargvigk , cotxe inclòs i en 20 minuts estem a l'altra banda  del Songgfjorden. D'allà a Balestrand per on hi passegem i encara que el sol no brilla, apreciem l'encantador escenari amb muntanyes nevades envoltades per l'aigua del mar. Dinem a Balestrand. Després recorrem els 70 kms. que voreja el Sogne. Veiem cascades d'aigua i glaceres a peu de carretera. El sol ja brilla i l'aigua es fa intensament verda i, de vegades, blava. Passades les 18 h. tornem per agafar el ferri que ens portarà a la caseta on dormirem aquesta nit per sopar, preparar els plans per a demà i descansar.




Divendres, 21.- Vangsnes-Uvdal/Numedal.- Per fi surt un dia perfecte. Cel blau i atmosfera transparent. Deixem l'habitació del preciós càmping on hem estat dues nits i ens disposem a anar tornant poc a poc a Barcelona. Avui cauran els 5.000 kms. de viatge. Travessem el pas nevat de Vick, avui a ple sol. Vistes al fiord, muntanyes nevades, glaceres, llacs amb neu al damunt i pastures. Passem per tota mena de paisatges. Immenses cascades -per dotzenes- vaques, ovelles i fins i tot dos rens. Preciós. Els kilòmetres van caient i així arribem a la regió de Numedal. Estem a només 200 kms. d'Oslo. Acampem en un petit però bonic càmping de Uvdal. Derrera mateix de la tenda tenim un riu d'aigües transparents. Tot respira pau i tranquil-litat. Sopem i preparem la ruta de demà.

2 comentaris:

  1. Els teus textos ja donen una idea de qué vá l'assumpte. Però el reportatge fotogràfic fa dentetes, es molt maco tot plegat. És molt meritoria la teva tasca de rememorar i poder editat el viatge amb tant de temps de distància. Et felicito.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé, el text és una transcripció gairebé literal del diari del viatge. Al fer-ho, revisc paisatges i situacions i la veritat és que m'ho passo molt bé.
      D'altre banda, la bellesa del paisatge noruec és realment impressionant.

      Elimina