dimecres, 5 de febrer del 2014

VIATGE ALS PAÏSOS NÒRDICS (Capítol 5:Bergen -Noruega-)


Dilluns, 17 de juliol de 2000.- Oslo-Bergen.- Un dia més, el dia surt plujós. A l'hora de plegar, però,para un moment de ploure. Fins Bergen tenim més de 500 kms., que donades les característiques de les carreteres (molt sinuoses), tardarem més de 10 hores en recórrer. Al càmping ens aconsellen anar-hi per las E-16 que és carretera nacional i teóricament el camí més ràpid. Entre que en aquest país es condueix a poc a poc (50-70 kms./h.) i que hi ha molts trossos estrets, els kms. costen de passar. Tot i això els paisatges que travessem valen la pena. Llàstima que falta el sol que tot ho fa més bonic. Llacs, boscos, prats... Ara bé l'autèntic espectacle està en el transcurs dels 45 kms. que separen Laerdal d' Aurland. Aquesta carretera, estrangulada i rampant, té en molts dels seus trams, un sol carril amb apartadors als marges... de sobte ens sembla que estem a Groenlandia. Neus perpètues, llacs amb trossos de gel flotant; enormes extensions de neu i gel. Tot blanquíssim. Estem a 1.800 metres d'altitud. A la baixada ens trobem amb els primers fiords: aigua verda pel reflex de la vegetació, muntanyes molt altes totalment cobertes de verd i amb neu als cims; casetes de fusta pintades de colors...una immensa postal. Passades les 20h. arribem al càmping Lone, que està 20 kms. abs d'arribar a Bergen. Cansats, plantem, sopem i a dormir. Cal recuperar forces. Portem 4.300 kms. de viatge.


Dimarts, 18.- Bergen.- El dia surt molt boirós. Anem a Bergen amb el cotxe. Després de comprovar que no es pot aparcar al carrer el deixem al Parking-hus. Voltem per tot Bergen. No més falta el sol per fer-ho encara més maco. Recorrem les parades del peix i de la fruita, molt vistoses per cert. Anem a l'Oficina de Turisme, on a més d'omplir-nos de fulletons, comprem alguns records. Dinem a base d'un plat típic noruec en un restauranet del centre: carn i col. Prou bé. Després caminem pel moll de Bryngston i visitem les velles cases de fusta del barri de La Hansa alemanya. El dia continua rúfol. Seguim caminant per Bergen fins que retornem al Lone Càmping. Per primera vegada ens fem un embolic i ens perdem. La senyalització de les carreteres en aquest país, sovint és confusa, sobre tot pels forasters com nosaltres.
Anècdota: Igual que passa a Oslo, a Bergen fan pagar peatge per accedir al "Sentrum" de la ciutat (10 KRN=200 ptres.). Sopem al càmping. Demà tenim la intenció d'anar cap al nord (fiord de Sogne, Balestrand, etc.)

2 comentaris:

  1. Una etapa més. Ja és veu que estàveu en un altre ambient. La foto de les cases de fusta, molt maca. Esperem més notícies.

    ResponElimina